ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Més de 80 assistents a la jornada tècnica d’activitats eqüestres celebrada a Llagostera
Dijous, 10 Novembre 2016 12:57

Més de 80 assistents a la jornada tècnica d’activitats eqüestres celebrada a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Més de 80 assistents a la jornada tècnica d’activitats eqüestres celebrada a Llagostera Marc Sureda
Llagostera va acollir el passat 27 d’octubre, la jornada tècnica final del projecte “d’Activitats Eqüestres, una alternativa en zones rurals” que va comptar amb la participació de més de 80 assistents d’arreu de Catalunya.

A la jornada, celebrada al Teatre Casino Llagosterenc i a les instal·lacions de Cavall de Mar, es van donar a conèixer els primers resultats de la diagnosi a nivell català del sector equí, realitzada per la tècnica Cèlia Clotes. De l’estudi s’extreuen diferents conclusions entre elles que el sector eqüestre és un gran desconegut per a l’Administració, que es desconeix l’impacte econòmic real del sector del cavall d’oci a Catalunya i que la vigent és en la majoria dels casos ambigua, complexa i poc adaptada a la realitat del sector. De les conclusions de l’estudi, també en destaca l’expansió i el creixement del sector amb un gran potencial de les vessants esportiva, social-terapèutica i turística així com la creixent demanda d’activitats relacionades que esdevenen una clara alternativa a la diversificació de les economies rurals.

D’altra banda les sessions de participació han posat de manifest que hi ha molta feina per fer. Per aquest motiu, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), associació que impulsa la iniciativa, ha demanat al Departament d’Agricultura de la Generalitat la continuïtat del projecte mitjançant una nova partida pressupostària que es destinaria a treballar de forma conjunta entre l’administració i el sector equí.

La jornada s’emmarca dins d’un projecte més ampli que es va iniciar la primavera del 2016 amb l’objectiu d’identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en les vessants turística, esportiva, social i terapèutica, i per ajudar al desenvolupament del sector eqüestre com una activitat econòmica a les zones rurals. El projecte inclou 75 municipis de les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà̀, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès, entre ells Llagostera amb el centre Cavall de Mar. L'alcalde de Llagostera i vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, va obrir la jornada acompanyat del President de la Mancomunitat de la Vall de Llémena, Francesc Oliveras i del delegat territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.