ELPOLLTV

Dil06052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Nova edició del Voluntariat per la llengua amb tertúlies lingüístiques i 4 parelles
Dilluns, 19 Desembre 2016 10:12

Nova edició del Voluntariat per la llengua amb tertúlies lingüístiques i 4 parelles

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
Dimecres 14 de desembre es va iniciar l’edició 2016-2017 del Voluntariat per la llengua al municipi amb 4 parelles, a més de les tertúlies amb usuaris de la Fundació Ramon Noguera i una voluntària, que ja fa uns dies que estan en marxa. En total hi ha 17 persones que hi participen, algunes de les quals es van conèixer en un acte que va tenir lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller. L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Acció Social, Montse Vilà, que va agrair la tasca que fan els participants en el programa. També va encoratjar els aprenents a millorar la seva fluïdesa en català i va remarcar la importància de no canviar de llengua per sistema quan parlem amb una persona nouvinguda. D’aquesta manera s’ajuda a la seva total integració.

Les noves parelles lingüístiques van veure’s per primera vegada i van poder programar la primera trobada. Per davant, tenen 10 hores d’intensa conversa en català. Es va recordar també que les inscripcions al programa continuen obertes i que qualsevol persona que vulgui inscriure-s’hi ha de posar-se en contacte amb el Servei Comarcal de Català del Gironès (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , 972 21 32 62).

El Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2003, però fins al 2007 no va arribar a la comarca del Gironès. Des d’aleshores s’han creat més de 250 parelles lingüístiques a municipis de la comarca com ara Llagostera, Cassà, Celrà, Bordils, Flaçà o Sarrià de Ter.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.