ELPOLLTV

Div03052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Aqualia realitza 3.400 determinacions analítiques a l’any per controlar la qualitat de l’aigua de Llagostera
Dimecres, 15 Febrer 2017 11:23

Aqualia realitza 3.400 determinacions analítiques a l’any per controlar la qualitat de l’aigua de Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

Aqualia, l'empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Llagostera, va realitzar 3.369 determinacions analítiques de l’aigua durant l’any 2016, en les que es van controlar un total de 87 paràmetres, tant fisicoquímics com microbiològics.

L’aigua a Llagostera està sotmesa a un estricte control de qualitat, d’acord a la normativa sanitària vigent, complint estrictament amb els requisits establerts en el RD 140/2003, que marca els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà. A més, es segueix un protocol d’autocontrol i gestió de l’abastament segons aquest Reial Decret visat per l’Autoritat Sanitària. Per això, l’empresa es sotmet cada any a una inspecció del Programa de Vigilància i Control a Gestors d’Aigua de Consum Humà.

En compliment dels criteris que marca la normativa, Aqualia pren mostres en diferents instal·lacions hidràuliques i en punts de la xarxa de distribució. En total, realitza 1.600 determinacions analítiques organolèptiques, 226 de control, 348 completes i 1.195 de control de cloració.

A més, per garantir la qualitat de l’aigua, Aqualia també compleix amb el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua que abasteixen al municipi, en el marc del Programa Sanitari d’Autocontrol i Gestió del Subministrament, en compliment del Reial Decret 140/2003 pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà. La realització d’aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l’aigua emmagatzemada en aquests, la qual posteriorment és distribuïda a tota la població.

Els veïns de Llagostera tenen a la seva disposició les dades relatives a la qualitat de l’aigua distribuïda i els resultats de les mostres analítiques realitzades, a través del Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo –SINAC- del Ministerio de Sanidad y Consumo, http://sinac.msc.es.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.