ELPOLLTV

Diu05052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Declaració d’Alternativa per Llagostera sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre
Diumenge, 24 Setembre 2017 19:01

Declaració d’Alternativa per Llagostera sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre

Publicat per  Alternativa per Llagostera
Valorar aquest article
(2 Vots)
Des d’Alternativa per Llagostera (ALL) ens reafirmem en la nostra lluita perquè Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur polític i el seu destí com a nació des de la plena sobirania, i si vol fer-ho com a Estat independent o com a República lliurement federada a d’altres territoris.

ALL dóna suport incondicional a la celebració del Referèndum d’autodeterminació per a Catalunya convocat per al proper 1 d’octubre i crida a tota la ciutadania, independentment del sentit del seu vot, a participar-hi i a la mobilització continuada per defensar les urnes des del carrer. Ja no es tracta de si s’és partidari o no de la independència, sinó que es tracta de la defensa dels drets democràtics individuals i col·lectius com a poble.

Al mateix temps, des d’ALL estarem al costat de les nostres institucions en la defensa d’un dret democràtic fonamental com és el dret a decidir, perquè entenem que donar la veu a la ciutadania no és ni pot ser delicte, malgrat el que diguin tribunals polititzats com el TC o els hereus del franquisme que avui governen l’Estat espanyol.

Condemnem les agressions que han patit les nostres institucions aquests darrers dies i la vulneració de la llibertat d’expressió que es vol imposar des del govern reaccionari de Rajoy. Les provocacions de la monarquia espanyola aniran a més fins a l’1-O, previsiblement hi haurà més detencions, i caldrà mantenir el cap fred i sortir al carrer pacíficament però massivament a defensar la nostra raó. Volen que el poble de Catalunya aparegui com un subjecte violent, però no ens trobaran en el seu joc pervers. El règim del 78 ha fet fallida i la seva Constitució ja no pot donar cabuda als anhels de llibertat que emanen del poble de Catalunya. Les mobilitzacions sostingudes de milions de persones al llarg dels darrers cinc anys ho demostren. La manera més democràtica per sortir d’aquest atzucac és la celebració del Referèndum d’autodeterminació que, malgrat que no tindrà totes les garanties que es voldria, entenem que és l’únic que es pot fer donades les actuals circumstàncies i la constant negativa de PP, C’s i PSOE per poder-lo fer de manera acordada.

Alhora, des de la nostra formació de l’esquerra alternativa, defensem que aquest procés de construcció de la nova República Catalana cal fer-lo també des de la defensa dels drets socials, drets que han patit retallades constants els darrers anys. La lluita per un habitatge digne, per una educació i sanitat públiques i de qualitat, contra la precarietat laboral i per un treball digne, han d’anar de la mà de la lluita per les llibertats nacionals.

Finalment, tot i que, en general, ALL aposta majoritàriament per votar SÍ en el Referèndum, entenem també a aquelles persones que no vulguin un Estat independent per a Catalunya, i les animem també a participar-hi decididament per fer valer el seu vot. Per la construcció de la nova República Catalana! Per la defensa dels drets socials! L’1 d’octubre participa en el referèndum d’autodeterminació!

Llagostera, 23 de setembre de 2017


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.