ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Bonificacions de fins al 40% en el rebut de les escombraries als veïns que ho facin bé
Dimarts, 31 Octubre 2017 15:57

Bonificacions de fins al 40% en el rebut de les escombraries als veïns que ho facin bé

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)
Amb el lema “A Llagostera la recollida es renova” en els darrers mesos s’han incorporat diverses novetats i innovacions tecnològiques en el servei de recollida de residus, arrel de les millores incloses en el nou contracte de recollida i gestió de les deixalles.

Les millores han consistit en actualitzar la recollida amb nous vehicles més eficients i la incorporació d'una tecnologia més avançada que permet sistemes de seguiment i control més eficaços. “Entre altres coses s’han renovat els cubells de la recollida porta a porta, els contenidors de les activitats comercials adherides al servei municipal, els contenidors i la senyalització de les àrees dels veïnats i les urbanitzacions”, tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Xavier Vilella.

Una de les novetats importants ha estat la incorporació de xips electrònics als cubells de la recollida porta a porta que permetran fer un seguiment dels residus que genera cada habitatge per tal de poder aplicar bonificacions econòmiques a les llars que facin una bona gestió.

Per fer efectives les bonificacions a partir del 2018, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat, amb les abstencions dels dos grups a l’oposició, la modificació de les ordenances fiscals per a l’any vinent, entre elles l’ordenança reguladora de la taxa per recollida i tractament d’escombraries. La modificació contempla una bonificació de fins el 30% de la quota els habitatges en zona urbana amb servei de recollida porta a porta que facin una correcta separació dels residus. Aquesta bonificació podrà ser del 30% o del 15% en funció de les dades subministrades pel xip electrònic que incorpora els cubells i que recolliran la freqüència així com possibles incidències detectades. En els casos en què no s’arribi als mínims de recollida de les fraccions de selectiva: 24 dies l’any de paper/cartró, 48 dies l’any d’orgànica i 40 dies l’any d’envasos lleugers, o es registrin més de 10 incidències no serà aplicable la bonificació. El regidor d'Hisenda, Ramon Soler, ha explicat que "les bonificacions poden arribar a un màxim del 40% ja que també s’aplica una bonificació del 5% en els jubilats, un 5% per a l´ús de la deixalleria i un 5% per als veïns que fan compost a casa seva i estan degudament donats d’alta com a compostaries a l’Àrea de Medi Ambient de l’ajuntament".

Properament, l'Ajuntament editarà una guia explicativa sobre les taxes, els impostos i les bonificacions que es preveuen en les ordenances fiscals per a l'any 2018.


Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.