ELPOLLTV

Dil04072022

Back Estàs aquí:Inici Notices Amb el Govern legítim de Catalunya
Divendres, 03 Novembre 2017 10:26

Amb el Govern legítim de Catalunya

Publicat per  Editorial AMIC
Valorar aquest article
(2 Vots)
Amb el Govern legítim de Catalunya Omnium

El Govern de Catalunya ha ingressat a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història. A més d'aquest empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d'una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, càrrecs públics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d'octubre durant la celebració del referèndum.

Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

El Punt Avui
Diari Ara
L’Esportiu
El Món
Directe
El Temps
Racó Català
Nació Digital
Vilaweb
El Nacional
Sàpiens
Descobrir
Enderrock
Tot Sant Cugat
El Món Terrassa
Tot Cerdanyola
Tot Rubí
El Vallenc
El Poll TV
Canal Ajuntament


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.