ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Mariàngela Vilallonga rep la Medalla Narcís Monturiol
Divendres, 14 Setembre 2018 09:08

Mariàngela Vilallonga rep la Medalla Narcís Monturiol

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)
Mariàngela Vilallonga amb la Consellera de Cultura Laura Borràs Mariàngela Vilallonga amb la Consellera de Cultura Laura Borràs Foto: Udg
La llagosterenca Mariàngela Vilallonga, doctora en filologia clàssica per la UAB i directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada-Fages de la UdG, ha rebut la Medalla Narcís Monturiol. Entre els premiats hi ha Xavier Bellés, Caterina Biscari, Teresa Garcia Milà, Manola Brunet, Matteo Cavalli-Sforza, Ilan Chety, Joan Gómez Pallarés, Francesc Xavier Hernández, Carles Lalueza i Agustí Lledós. També hi ha Olga Martín, Pura Muñoz, Mary Nash, Marc Noy, Pablo Ordejón, José Luis Riechmann i Jordi Torra.

Els guardons reconeixen el mèrit científic i tecnològic de persones i entitats que contribueixen al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.

Mariàngela Vilallonga és Doctora en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Catedràtica de filologia llatina a la Universitat de Girona (UdG). Directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada-Fages des de la seva creació l’any 2004. Vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La seva recerca se centra en la literatura llatina del Renaixement a la Corona d’Aragó i en la relació entre la literatura i el paisatge.

L'any 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.