ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Pla per a l’enfortiment de l’activitat comercial i turística a Llagostera
Dijous, 21 Novembre 2019 12:39

Pla per a l’enfortiment de l’activitat comercial i turística a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

La modernització de l’espai comercial urbà, l’impuls de l’activitat econòmica i la definició del model turístic i comercial són els tres grans àmbits d’actuació del Pla per a l’enfortiment de l’activitat comercial i turística de Llagostera.

La presentació del Pla ha tingut lloc aquest dimarts a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera on hi han assistit diversos representants del sector comercial, turístic i del teixit associatiu del municipi així com representants tècnics de l’Ajuntament, del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, del Consell Comarcal del Gironès, de la Diputació de Girona, membres de tots els grups polítics amb representació municipal, l’alcalde Antoni Navarro i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.

Es tracta d’un document, encarregat a l’empresa Focalizza amb el suport de la Diputació de Girona, per a la definició de línies estratègiques i accions concretes encaminades a potenciar, dinamitzar i consolidar el comerç local i els recursos turístics de Llagostera.

Per a la realització del Pla s’han realitzat a peu de carrer, un total de 291 enquestes dirigides a captar informació relativa als hàbits de la població local i dels visitants. Les enquestes han permès definir un perfil de persones compradores i visitants així com aprofundir en els hàbits del seu comportament comercial.

Un dels trets diferencials i pols d’atracció que recull el Pla se centre en els Oultlets existents al municipi on es constaten hàbits repetitius que comencen a consolidar compres recurrents provinents d’altres municipis gironins i de l’àrea de Barcelona.

Segons es desprèn del Pla, prop del 70% d’aquest perfil ve al municipi per recomanació d’amics o familiar, un terç té previst fer un àpat a Llagostera i la majoria d’ells desprès de la compra, no té previst visitar altres llocs del municipi. En aquest sentit, com a repte és planteja fomentar l’ampliació del temps de visita al municipi, per part de les persones compradores.

Entre les accions proposades en el pla hi ha la singularització de la imatge comercial exterior dels establiments, la millora de la senyalització dels recursos comercials i turístics, el foment de l’enjardinament, la pacificació del trànsit rodat de vehicles, potenciar el model de fires existents, potenciar el mercat setmanal, l’ocupació de locals buits, la creació de packs que vinculin comerç, estades i gastronomia, la creació de premis i l’enfortiment de la col·laboració pública privada, entre d’altres.

Podeu consultar el Pla per a l’enfortiment de l’activitat comercial i turística de Llagostera des de llagostera.cat

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.