ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Observats dos exemplars de llúdriga al Ridaura
Dilluns, 01 Març 2021 09:40

Observats dos exemplars de llúdriga al Ridaura

Publicat per 
Valorar aquest article
(4 Vots)

El grup Natura Sterna ha pogut enregistrar, mitjançant càmeres de fototrampeig, dos exemplars diferents de llúdriga comuna a la llera del Ridaura al llarg d’aquests mesos de gener i de febrer, probablement un mascle i una femella.

La llúdriga comuna (Lutra lutra) es tracta d’un mamífer de la família dels mustèlids de la qual es va confirmar l’extinció a les conques del Fluvià i la Muga a principis de la dècada de 1990. A partir del 1995, es van començar a reintroduir una quarantena d’exemplars de llúdriga comuna a la zona dels Aiguamolls de l’Empordà. Les dues llúdrigues filmades a la llera del Ridaura, per tant, serien descendents d’alguns d’aquells exemplars alliberats a l’Alt Empordà, i hi haurien arribat des d’alguna de les conques secundàries properes (Daró o Onyar, Tordera...).

Al març del 2019, el llagosterenc Jordi Soler ja va enregistrar un exemplar de llúdriga comuna i dues cries amb la seva càmera de fototrampeig. Ho va compartir al seu perfil de Twitter, enmig d’una sorpresa i alegria compartida entre tots aquells amants de la naturalesa.

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.