ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Arriba la XXIII Caminada Memorial d’Isabel Vila el pròxim 9 d'octubre
Dimecres, 28 Setembre 2022 11:21

Arriba la XXIII Caminada Memorial d’Isabel Vila el pròxim 9 d'octubre

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

El proper diumenge 9 d'octubre tindrà lloc la XXIII Caminada Memorial Isabel Vila. Es tracta de la gesta que van realitzar Isabel Vila i un grup de veïns de Llagostera els quals van travessar les Gavarres per anar a socórrer els ferits de la revolta anomenada el Foc de la Bisbal contra el governador de Girona el 6 d'octubre de 1869.

Aquesta gesta emblema de germanor entre els pobles de les Gavarres i de l'esperit republicà és reproduïda pels pobles de Llagostera, la Bisbal i Calonge. Fa més de 150 anys la gent de Llagostera va caminar 8 hores, el dia 9 es farà una versió més reduïda d’aquest esdeveniment: una matinal on els caminants sortiran de cada poble i es trobaran al mig de les Gavarres.

La sortida des de Llagostera serà a les 7:30h a la Plaça Catalunya. Des de la La Bisbal d'Empordà es sortirà a les 8:00h a la Palanca (Daró) a Cruïlles. I des de Calonge la sortida amb cotxes serà a les 7:30 des de l'aparcament de la Pineda de l'àvia Jovita fins al km 13 de la carretera de Romanyà on es sortirà a peu a les 8:00.

Es preveu arribar al mig de les Gavarres a les 11:00h, entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarres. Aquí es concentraran les columnes dels tres pobles i es farà un homenatge a  Vila, pedagoga i sindicalista, amb la cantada de la cançó composta per Antoni Mas.

La marxa està organitzada per la Comissió organitzadora de la Travessa Llagostera-La Bisbal, memorial Isabel Vila. Amb el suport del Grup de dones de La Bisbal, Grup Excursionista BellMatí, Colla Excursionista Cassanenca, Aj. de La Bisbal, Aj. de Calonge i Aj. de Llagostera.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.