ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La Generalitat fa efectiu el tancament de l'abocador de Solius
Dijous, 23 Febrer 2023 19:24

La Generalitat fa efectiu el tancament de l'abocador de Solius

Publicat per 
Valorar aquest article
(5 Vots)
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha fet efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius des del passat 12 de febrer, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. La consellera, Teresa Jordà i Roura, acompanyada pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez i Sala, han visitat aquesta tarda el vas on ja s’han aplicat les primeres capes de terra. L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor i president del Consorci de Solius, Enric Ramionet, també hi ha assistit.

Aquestes primeres capes són els treballs previs a la clausura i segellat definitiu que el Departament estima que pugi estar enllestit a principis de 2025. Segons ha detallat el director de l’Agència de Residus durant aquest 2023 es redactarà i licitarà el projecte executiu del tancament i segellat per poder començar les actuacions a principis de 2024. I, en aquest sentit, ha recordat el compromís de l’Agència en assumir també el cost total que s’estima en aproximadament uns 3 milions d’euros.

Peraire ha recordat també que la comarca del Baix Empordà té “ara una gran oportunitat” per un pas endavant en termes de sostenibilitat. “Des de l’Agència de Residus hi serem per acompanyar aquests ajuntaments cap a models eficients selectiva com el porta a porta i la gestió posterior en plantes de triatge. És el camí que ens hem marcat perquè la solució sostenible i eficaç en la gestió de residus”, ha afegit. “El millor residu és el que no es genera. I la generació de residus ens apel·la a totes i a tots com a societat, perquè les deixalles que generem tenen aquest destí”, ha conclòs el director de l’ARC.

En aquest sentit cal destacar que Llagostera ha assolit un 83% de recollida selectiva, tal i com va destacar ahir durant el Ple Municipal, el regidor de Medi Ambient, Jordi Casas.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.