ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices La CUP-Alternativa per Llagostera descarta cap pacte de govern que inclogui el PSC
Dilluns, 20 Març 2023 16:19

La CUP-Alternativa per Llagostera descarta cap pacte de govern que inclogui el PSC

Publicat per 
Valorar aquest article
(12 Vots)

La formació ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo del seu cap de llista, Jordi Casas, parlant clar dels possibles pactes postelectorals.

En un escenari en què la CUP-Alternativa per Llagostera surt amb l’objectiu de guanyar però no veu fàcil una majoria absoluta, el cap de llista de la formació Jordi Casas manifesta que “volen parlar ben clar”. “Perquè podem i perquè pensem que caldria que tothom ho fes”, afirma en clara al·lusió a Junts i ERC. La CUP-Alternativa per Llagostera, que és al govern local des de 2019 fruit del pacte de mandat amb ERC, ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo on detalla el seu posicionament sobre els possibles pactes després del 28 de maig.

Explicitant que no es tracta de cap qüestió personal vers els integrants del PSC local (amb qui diu que tenen bona relació), i fent referència al posicionament de l’ANC instant les candidatures independentistes a comprometre’s a no pactar amb aquest partit, manifesta que “en un poble clarament independentista com ho és Llagostera, sense circumstàncies locals que excusin pactes estranys, pensem que els 3 partits majoritaris hauríem de ser capaços d’entendre’ns i no hipotecar la defensa de la sobirania i dels drets nacionals”. Els motius esgrimits per a aquest compromís són el paper del PSC els darrers anys en la negació del dret a l’autodeterminació, el seu aval al 155, el paper en la repressió a l’independentisme i l’assumpció de l’espanyolisme cultural. També la defensa de posicionaments que, segons el candidat, “situen el PSC més a la dreta que mai”.

Per altra banda, Casas explica que, tot i que Junts asseguri que si els actuals socis de govern sumen tornaran a pactar, no hi ha res segur: “La CUP-Alternativa tornarem a presentar un programa molt ambiciós. I un cop sapiguem resultats, les possibilitats d’aplicar el programa seran l’únic que ens mourà”. En aquest sentit, el cap de llista expressa la voluntat de governar i assumir responsabilitats, però també la possibilitat de quedar a l’oposició si les condicions no es donen o si es produeix un pacte alternatiu que no els inclogui.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.