ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Emotiva i multitudinària presentació de “Trenta-set cartes i sis poemes d'amor
Dimarts, 18 abril 2023 08:00

Emotiva i multitudinària presentació de “Trenta-set cartes i sis poemes d'amor

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

La sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera ha quedat petita per acollir l’emotiva presentació de “Trenta-set cartes i sis poemes d'amor", de Pilar Francès. Amb aquesta publicació íntima el llibre pretén explicar qui era l’Eugeni Gurnés Bou, un home bo acusat injustament d’uns crims que mai no va cometre i, alhora, retre un sentit homenatge a la seva esposa Carmeta, una de les moltes vídues dels represaliats que dugueren la negra pena arrapada al cos fins que la mort vingué a buscar-les, tal i com apunta l'autora. 

Pilar Francés, va explicar que Eugeni Gurnés fou membre destacat del Comitè Local de Milícies Antifeixistes i alcalde i regidor de l’Ajuntament de Llagostera per la CNT. Quan fou cridat a files, marxà al front a derrotar el feixisme i, acabada la guerra, a l’exili. Retornà a casa i ho pagà car. Dos anys i vuit mesos de captiveri, un judici sumaríssim d’urgència on l’acusaven de Auxilio a la rebelión i la condemna a la pena màxima l’any 1943 al cementiri de Girona.

A l’acte hi ha participat l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro; la directora de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Gemma Domènech; l'autora, Pilar Francés; i la neta d’Eugeni Gurnés, Eugenia Riera, amb l’actuació musical dels alumnes de l'Escola de Música del Casino Llagosterenc.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.