ELPOLLTV

Dil24062024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Ajuntament porta als jutjats un veí per suposada direcció d’una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial
Dimarts, 23 Maig 2023 16:04

L’Ajuntament porta als jutjats un veí per suposada direcció d’una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(9 Vots)
El veí acumula 46 denúncies en el darrers 18 mesos relacionades amb l’ocupació il·legal d'immobles i venda de claus

L’Ajuntament de Llagostera ha presentat al Jutjat de Girona una denúncia contra un veí del municipi que suposadament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial.

“La denúncia es presenta recollint la preocupació ciutadana, en defensa de l’interès públic i dels múltiples informes de la Policia Local que han constatat que podrien ser constitutius d’un delicte de direcció d’organització criminal regulat i penat en l’article 570 del codi penal” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

En aquest sentit des de l'any 2016 es guarda registre de nombroses denúncies comunicades pels veïns que han motivat l’actuació dels agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra relatives a diverses conductes atribuïbles al subjecte denunciat, que es concreten en ocupacions il·legals d'immobles i venda de claus, la defraudació de fluid elèctric i altres subministraments, per a ell mateix o per a tercers, l’alteració de l'ordre públic, les amenaces i coaccions, entre d’altres.

La finalitat d’aquestes conductes és obtenir un rendiment econòmic, generant un veritable negoci amb l’ocupació d’immobles, la venda de claus i defraudant els subministraments d’energia elèctrica i d’aigua.

L’Ajuntament i la Policia Local de Llagostera tenen indicis fonamentats que el denunciat és dedica il·legalment a facilitar l’accés als habitatges a terceres persones a qui en ven les claus obtenint amb aquestes operacions un rendiment econòmic. Per assegurar l’èxit d’aquestes operacions i aconseguir mantenir un cert grau d’impunitat en el desenvolupament d’aquestes activitats el denunciat, no dubta a incórrer en amenaces i coaccions als veïns i als agents de la Policia Local, fins i tot amb la utilització d’armes.

Davant d’aquests fets l’Ajuntament ha aportat juntament amb la denúncia la relació de fets delinqüencials per tal que el jutjat emprengui les accions legals oportunes.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.