ELPOLLTV

Dij30052024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Torna el festival de jazz d’estiu C-65 a Cassà i Llagostera
Dijous, 13 Juliol 2023 11:20

Torna el festival de jazz d’estiu C-65 a Cassà i Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Arriba la segona edició del Festival Jazz C-65 que uneix Llagostera i Cassà de la Selva en un cicle conjunt de música jazz el pròxim 14 i 21 de juliol.

El C-65 va creixent com a projecte entre els dos municipis amb el doble de formacions musicals programades.

Enguany, el festival C-65 començarà a Cassà de la Selva aquest divendres al pati de Can Nadal. I el divendres 21 de juliol el Festival Jazz C-65 s'instal·larà a la zona esportiva de La Canyera a Llagostera. La nit jazzística a Llagostera començarà amb l'actuació de la cantant madrilenya Carmen Lancho acompanyada per Rai Paz a la guitarra. I els seguiran Ernest Pipó i el seu sextet de músics.

Adrià Guinó, regidor de cultura, ha assegurat que “aquestes sinèrgies entre municipis veïns només fa que evidenciar la importància de donar-nos suport en els projectes i propostes culturals, així aconseguim posar el focus per promocionar la música jazz”.

El C-65 serveix com a eix d’enllaç entre les dues poblacions. Una unió musical que vincula el bon jazz de la mà del segell Underpool, programant quatre formacions entre les dues jornades del festival que acabaran amb una jam session oberta a tothom de la mà de Lacus Music.

A més dels concerts que són oberts a tothom i gratuïts, el C-65 ofereix serveis de sopars i bar, per poder complementar la vetllada.

Divendres, 14 de juliol a Cassà encetaran el festival les actuacions d’Eva Fernández, una jove promesa del jazz, cantant i saxofonista, acompanyada de la guitarra elèctrica de Josep Munar. Ambdós artistes, d'orígens i herències musicals molt diferents, proposen amb aquest projecte una trobada a mig camí tot jugant amb la dinàmica dels seus instruments com a element principal per traçar aquest viatge sonor. Mentre Fernández va créixer musicalment a l'entorn de la Sant Andreu Jazz Band on va tenir l’oportunitat de compartir escenari amb grans noms del jazz nacionals i internacionals, com Dick Oatts, Terell Staford o Ricard Gili, Munar va aprendre a tocar de forma autodidàctica i va iniciar la seva carrera al circuit musical de Mallorca, de la mà de noms com Deerick Burrows, Julian Vaughan o, a Catalunya, amb Meritxell Nedermann.

Després de set anys fent música junts a diversos projectes i en els darrers discs de Fernández, dels quals Munar ha estat arranjador i productor, recopilen en aquest concert a duet algunes composicions pròpies i altres cançons que han anat descobrint al llarg dels anys.

A continuació, actuaran Alba Pujals Sextet, Pujals forma part de l'escena jazzística i de música moderna de Barcelona. Participa en projectes com The Bop Collective, liderat per la saxofonista Irene Reig, Lluc Casares Septet, BAO (Barcelona Art Orchestra), Hip Horns i The Penguins. Ha col·laborat en bandes arreu d'Europa com The Gramophone Allstars, New Cool Collective, C. Tangana.

“Apologia” és el primer treball discogràfic de la trombonista Alba Pujals com a líder llençat per la discogràfica “The Changes 2023”. Una carta de presentació amb composicions originals i arranjaments interpretats per dues formacions de Barcelona i Nova York. L'àlbum es caracteritza per la seva energia i vinculació entre l'actualitat i la tradició. Una apologia on preval la música instrumental i una apologia a allò que l'ha format i fet créixer com a músic.

Ha estat enregistrat entre dues grans ciutats, Nova York i Barcelona. La banda Barcelonina està composta per Irene Reig i Lluc Casares al saxo, Oriol Vallès a la trompeta, Xavi Torres al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Joan Casares a la bateria. Músics i amics amb qui Pujals va començar a introduir-se en l'escena jazzística i dels quals l'han inspirat musicalment.

Divendres 21 de juliol a Llagostera, la programació comença amb la veu de Carmen Lancho i la guitarra de Rai Paz, unint el jazz vocal i el jazz instrumental interpretant un repertori que combina clàssics i peces pròpies. Carmen Lancho és una cantant de jazz madrilenya, que als 23 anys va a poc a poc obrint el seu pas per l'escena del jazz espanyola. Especialitzada en el vocalese, Lancho ofereix un repertori ric en estàndards vocals i instrumentals amb lletres originals de la cantant, intercalats alhora amb alguna composició pròpia. Aquesta vegada estrenarà un format a duo amb Rai Paz, guitarrista barceloní apreciat entre altres coses per la seva trajectòria a duo amb nombroses vocalistes al llarg dels anys.

A continuació, serà el torn del sextet d'Ernest Pipó que presentaran el seu darrer disc “Outside the Church”. Es tracta de l’últim disc d’Ernest Pipó com a líder, gravat a Underpool amb cinc joves músics de l’escena del jazz i del free de Barcelona. Aquest sextet fa una proposta basada en els “negro spirituals”, del repertori memorial de la història afroamericana.

Cançons que han passat de generació en generació per via d’innumerables misses són portades a l’àmbit del jazz i la improvisació. Les lletres d’aquestes cançons, majoritàriament inspirades per la Bíblia, es posen en veu de la secció de vents en forma de corals. Els nous paisatges sonors on han sigut traslladades tenen la intenció de reivindicar els episodis de violència que sempre han anat de la mà del convertiment forçat dels esclaus negres.

Després de la constant readaptació dels seus arranjaments, aquest repertori es converteix en el primer LP d’Ernest Pipó en forma de set cançons “spirituals” que sortirà publicat enguany sota el nom “Outside the Church”. Gravat per Sergi Felipe a Underpool, amb els músics Joan Torné a la bateria, Héctor Tejedo al contrabaix, Pablo Martín al saxo tenor, Eduardo Pons al saxo alto, Armand Noguera a la trompeta, i Ernest Pipó a la guitarra i arranjaments.

Consulteu aquí tota la programació.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.