ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El Ple aprova per unanimitat una moció d'ERC per reclamar la construcció de la rotonda a Casablanca
Dijous, 28 Setembre 2023 20:35

El Ple aprova per unanimitat una moció d'ERC per reclamar la construcció de la rotonda a Casablanca

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)

El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana que instava a fer front comú per iniciar converses amb la Conselleria de Territori per reclamar la rotonda de Casablanca.

Després d’anys d’entrebancs burocràtics i polítics, el 2020 el govern municipal llagosterenc, amb Esquerra Llagostera al capdavant, va aconseguir que la Generalitat reconegués l’obligatorietat de fer-se càrrec de la construcció de la rotonda, malgrat que va exposar problemes econòmics per tirar endavant el projecte a curt termini.

Un cop fets tots els canvis tècnics necessaris per engegar el projecte, l’últim dels quals ha estat l’enderroc de l’edifici de Casablanca, Esquerra Llagostera creu que cal sumar els esforços de tots els grups municipals per reclamar a la Generalitat la urgència d’execució d’aquesta infraestructura que evitaria molts accidents de trànsit.

D’aquesta manera, el ple també ha aprovat per unanimitat el compromís de tots els grups del consistori a demanar als seus representants al Parlament de Catalunya que vetllin per tal que s’incorpori al Pressupost del 2024 la partida necessària per fer efectiva l’esmentada rotonda. Aquest giratori és una demanda històrica dels llagosterencs, ja que la cruïlla de Casablanca (confluència dels vials que provenen de Caldes, Tossa de Mar, Girona i Santa Cristina d’Aro) és un dels punts amb més accidentalitat del municipi.

En aquest mateix ple, Esquerra Llagostera es va mostrar preocupada per la implicació del nou govern amb una entitat tan important per la dinamització econòmica del municipi com és la Unió de Botiguers, amb qui, després de 100 dies de govern, encara no s’han reunit i amb qui no han començat a treballar per la campanya de nadal. Així mateix, el grup a l’oposició també ha preguntat per la gestió de la post-clausura de Solius, que aquest diumenge deixa de rebre les restes d’orgànica, el que implicarà un augment de taxes pels veïns de Llagostera.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.