ELPOLLTV

Div21062024

Back Estàs aquí:Inici Notices La XXI Fira del Bolet omple d'activitats i gastronomia Llagostera
Dijous, 12 Octubre 2023 21:40

La XXI Fira del Bolet omple d'activitats i gastronomia Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
Llagostera ha celebrat aquest dijous la XXI edició de la Fira del Bolet. La bonança meteorològica amb temperatures inusuals per l'època han omplert de visitants els carrers i places del municipi durant tot el dia al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera està organitzada per l'Àrea de Llagostera Activa de l'Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi, la Unió de Botiguers i l'Associació de Restaurants del municipi.

L'esdeveniment es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior amb el suport de la Diputació de Girona i dels Consell Comarcal del Gironès.

Premi Ou de Reig 2023

La Llibreria Sureda s'ha endut el premi Ou de Reig 2023. El vot popular n'ha valorat la seva funció, agilitat i predisposició en tot moment al poble i a totes les entitats. També per tots els anys d'història de la llibreria, la qual molts encara la coneixen com a Can Llirinós. Can Sureda és sinònim d'implicació en el comerç i el teixit econòmic local, per oferir productes de proximitat i tenir de tot.

Concurs d'aparadors, de caçar bolets i cistell de plata

Pel que fa al concurs d'aparadors, el premi ha estat per a Comercial Casals i el Cistell de Plata de la Unió de Botiguers de Llagostera per la Gestrònica.

Els guanyadors del concurs de buscar bolets han estat Arlet Riera, per al bolet més estrany (Pycnoporellus Fulgens); Emili Moncusí per haver recollit el cistell més variat amb més de 40 espècies; i Joan Bayé per haver caçat el bolet més gros (Fuscoporia Torulosa).

L'alcalde, Narcís Llinàs i el regidor de Cultura, Adrià Guinó, han lliurat els premis després del Showcooking a càrrec dels avis i les àvies de Llagostera.

Campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet

Fins al 29 d'octubre, l'Associació de Restaurants de Llagostera participa en la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 7 restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient. Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril 9, Ca l'Artau i Cal Degollat. Els preus dels menús oscil·len entre els 29,50 i els 75 euros.

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.