ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La Policia Local investiga tres denúncies de maltractament animal a Llagostera
Dijous, 19 Octubre 2023 09:41

La Policia Local investiga tres denúncies de maltractament animal a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
A un dels animals va caldre sacrificar-lo per evitar el seu patiment

La Policia Local de Llagostera investiga les ferides provocades a dos gats i a un gos, tots ells, per trets d’una escopeta de balins. A un dels gats ferits va caldre sacrificar-lo després de l’exploració veterinària. En l’informe del veterinari que el va atendre s’explica que es va procedir a la sedació de l’animal per realitzar-li radiografies que van evidenciar la presència d’un balí a nivell de les vèrtebres toràciques que li va provocar una paraplègia i un dèficit d’innervació de la bufeta urinària. Davant d’aquest diagnòstic, es va recomanar la seva eutanàsia per evitar un patiment innecessari a l’animal.

Els fets han estat denunciats a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) dels Mossos d’Esquadra ubicada a les dependències de la Policia Local de Llagostera que n’investiga l’autoria. Per fer-ho ha demanat la col·laboració ciutadana i ha recordat que es tracta d’un delicte tipificat com a greu amb penes de presó per als infractors.

Els casos dels gats han succeït a la mateixa zona del nucli urbà del municipi, un fet que podria induir a pensar que es tractar d’un mateix autor, segons ha explicat el sergent de la Policia Local, Adrià Ruano. El cas del gos s’ha produït a la urbanització de la Mata.

El sergent de la Policia Local, Adrià Ruano, ha recordat també que el Codi Penal preveu penes de fins a 18 mesos de presó per maltractament a un animal si implica atenció veterinària i de fins a 24 mesos si es provoca la mort de l’animal i per als casos amb més d’un agreujant.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.