ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices El Parlament demana que el Departament d'Acció Climàtica "assumeixi els costos de gestió" del tancament de Solius
Dijous, 26 Octubre 2023 20:06

El Parlament demana que el Departament d'Acció Climàtica "assumeixi els costos de gestió" del tancament de Solius

Publicat per  ACN
Valorar aquest article
(2 Vots)
El Parlament ha reclamat al Govern que presenti el projecte de Llei de gestió de residus perquè pugui ser aprovada durant el primer semestre de 2024. Demana, a més, que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural "assumeixi els costos de gestió" del tancament de l'abocador de Solius i insta a fer-ho mitjançant una logística "sostenible i eficient de quilòmetre 0". Es tracta d'una moció del PSC-Units que el ple ha aprovat aquest dijous en la seva totalitat. El TSJC va ordenar la clausura "immediata" del complex el passat agost després que el mateix tribunal ho sentenciés el 2020. La cambra també ha demanat que la futura llei "s'adapti a les directives europees".

La diputada socialista Sílvia Paneque ha explicat que la llei ha de "donar compliment als objectius marcats per la Unió Europea" per tal de "protegir el medi ambient i la salut humana". Des de la CUP han compartit el fons de la qüestió, i han denunciat "l'incompliment" del Govern al voltant del desplegament de la Llei del Canvi Climàtic. "És com la roda del hàmster. No hi ha manera", ha dit el diputat anticapitalista Dani Cornellà.

Els d'ERC han "posat en valor" la feina desenvolupada des del Departament d'Acció Climàtica i han reconegut que la nova Llei de residu és una "prioritat". Per altra banda, respecte a la qüestió de Solius, els republicans han afirmat que el Govern "ha complert els compromisos". Junts "agraeix" la iniciativa, però ha acusat l'executiu de "no planificar". El grup que presideix Albert Batet ha reivindicat l'Agència de Residus com una "estructura d'estat" i han afegit que "cal legislar i planificar per Catalunya".

El diputat d'ECP Enric Bárcena s'ha mostrat "a favor", però ha criticat la "deixadesa administrativa" i ha demanat al Govern "proactivitat". Vox ha dit que la iniciativa presentada pels socialistes "serà una normativa més amb una gran càrrega ideològica", i Cs ha denunciat que el model actual de residus està "estancat" i, afegeixen, "fa falta una nova llei".

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.