ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera es solidaritza amb la causa palestina i es posiciona per la resolució pacífica del conflicte
Divendres, 27 Octubre 2023 13:45

Llagostera es solidaritza amb la causa palestina i es posiciona per la resolució pacífica del conflicte

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(8 Vots)
Llagostera es solidaritza amb la causa palestina i es posiciona per la resolució pacífica del conflicte Jordi Casas exposant els punts de la moció
Una moció al ple, presentada per la CUP-Alternativa, aconsegueix la unanimitat amb el vot favorable de Junts, ERC i PSC.

Aquest dijous, en l’exposició de la moció ‘per a la resolució pacífica del conflicte entre Israel i Palestina’, el regidor de la CUP-Alternativa per Llagostera Jordi Casas va fer èmfasi tant en la contextualització històrica del conflicte entre l’Estat d’Israel i el poble palestí, com en la realitat en què ha viscut la població de Gaza des de l’inici del seu bloqueig el 2007. Partint de la constatació de “la greu catàstrofe humanitària i el patiment intolerable de la ciutadania palestina i israeliana” que originen la moció, va apuntar a “l’asimetria d’un conflicte en què l’Estat d’Israel, que ostenta la primacia en poder militar, econòmic i polític és i ha estat el principal responsable d’impossibilitar la seva resolució per vies pacífiques, pactades i basades en el reconeixement mutu”. En aquest sentit, va remarcar la seva “política sistemàtica de repressió brutal i de substitució i discriminació ètnica mitjançant la colonització i l’ocupació militar”, així com “la complicitat indignant” dels Estats Units i la Unió Europea en l’actual ofensiva militar, que ja ha provocat més de 5000 morts.

Pel que fa als acords aprovats, el municipi es mostra solidari amb la causa per l’alliberament del poble palestí, així com amb totes les víctimes innocents del conflicte. També exigeix un alto al foc per part del govern d’Israel i, finalment, es posiciona per a una implicació activa de la comunitat internacional, amb l’objectiu de fer complir les resolucions de l’ONU, el dret internacional i els drets humans.

La moció sobre un projecte per a l’emancipació juvenil, “sobre la taula”

El mateix ple va comptar amb una altra moció de la CUP-Alternativa. En aquest cas, per al desenvolupament d’un projecte municipal d’habitatge de lloguer assequible per a joves. La moció entronca amb un compromís electoral compartit per tots els grups, així com amb un punt de l’acord de govern entre Junts i PSC. El regidor de Joventut, Jordi Mir (Junts), va anunciar la intenció de votar-hi en contra a causa d’uns acords que establien el compromís de convocar el Consell Municipal de Joventut (per fer-lo partícip) i destinar una partida pel projecte en el pressupost de 2024. En adduir falta de temps per negociar la moció, el grup proposant es va avenir a “deixar-la sobre la taula” per intentar aprovar properament un text de consens.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.