ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Esquerra Llagostera vota en contra les ordenances fiscals pel 2024
Divendres, 27 Octubre 2023 18:58

Esquerra Llagostera vota en contra les ordenances fiscals pel 2024

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(5 Vots)
Eduard Diaz durant la seva intervenció Eduard Diaz durant la seva intervenció
Esquerra Llagostera ha votat en contra de les ordenances fiscals per a l’any 2024, aprovades per l’equip de govern actual (Junts i PSC). Segons ha explicat el portaveu d’ERC Llagostera, Eduard Diaz, els republicans lamenten l’increment generalitzat tant de taxes com d’impostos.

Per Diaz, “la pujada de l’IBI és excessiva en un context com l’actual d’inflació i coincidint amb una pujada important de la taxa d’escombraries. No defensem una política de contenció fiscal però pensem que aquesta pujada es podria haver prorratejat en diferents anys”. Concretament, en les primeres ordenances del nou govern, s’ha apujat un 4,3% l’IBI urbà i un 3,7% l’IBI rústic, i la taxa d’escombraries augmenta en un 9%, primera conseqüència directa del tancament de l’abocador de Solius.

El grup d’Esquerra també troba greu la desaparició d’algunes de les bonificacions per a la instal·lació de plaques solars. El portaveu de l’oposició afirma que “Llagostera ha passat de ser capdavantera en mesures per afavorir l’energia verda a anar en contra del que recomanen les institucions europees”.

Finalment, els republicans també han mostrat la seva sorpresa degut a la no reducció de la taxa de terrasses, un compromís que tots els grups polítics van assumir amb el gremi de bars i restaurants del municipi.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.