ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Esquerra Llagostera denuncia la pujada del 33% de l’impost d’obres i el considera “excessiu”
Dissabte, 02 Desembre 2023 09:50

Esquerra Llagostera denuncia la pujada del 33% de l’impost d’obres i el considera “excessiu”

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)
Esquerra Llagostera denuncia la pujada del 33% de l’impost d’obres i el considera “excessiu” Moment del Ple celebrat aquest dijous
Els republicans demanen que es continuï amb la política de compliment de la disciplina urbanística que es va impulsar en el darrer mandat.

El Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Llagostera ha expressat la seva preocupació davant l'excessiva pujada del 33% en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que es situa al 4%, arribant al topall màxim permès per llei. Aquest increment s'uneix a altres increments d'impostos i taxes que el govern del PSC i Junts ha impulsat aquests darrers mesos. Esquerra Llagostera posa de manifest la preocupació sobre la càrrega fiscal imposada al poble i qüestiona la justificació d'aquestes pujades.

El portaveu del grup, Eduard Diaz creu que “en lloc d’apujar indiscriminadament els impostos, una solució justa seria establir un major control sobre les obres que es realitzen al municipi. S’hauria de vetllar perquè aquells que compleixen les normatives no es vegin penalitzats, mentre que els incomplidors no reben cap tipus de sanció”. En aquest sentit, Esquerra Llagostera va demanar al ple que es continuï amb la política de compliment de la disciplina urbanística que es va impulsar en el darrer mandat.

Per altra banda, els republicans també van proposar seguir l'exemple de pobles veïns i incloure una bonificació de l'ICIO per a les instal·lacions d'energies renovables. Junts i el PSC, que ja han reduït les bonificacions en l’IBI per aquestes instal·lacions, van rebutjar la proposta.

En el mateix ple, el grup d’Esquerra Llagostera va presentar una moció sobre la creació d’un mapa de refugis climàtics i la implementació d’un protocol consensuat entre tots els grups polítics per abordar les onades de calor. En el text es demanava que Llagostera esdevingués un referent en urbanisme sostenible per tal de protegir els grups vulnerables, així com la fauna i la flora, de les cada vegada més habituals onades de calor extrema. La proposta va ser rebutjada pel govern amb l’argument que ja hi ha un protocol i que no és necessari impulsar-ne un altre, malgrat que aquest no compta amb el vistiplau de l’oposició.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.