ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera reclama una bona connexió de bus amb Caldes, a proposta de la CUP-Alternativa
Dissabte, 02 Desembre 2023 09:52

Llagostera reclama una bona connexió de bus amb Caldes, a proposta de la CUP-Alternativa

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(10 Vots)
La formació expressa que la mala connexió amb l’estació de tren de la població veïna és un greuge històric que és urgent resoldre

Al ple ordinari de novembre, celebrat aquest dijous, es va debatre una moció per reivindicar “millorar de forma molt significativa” la connexió de bus entre Llagostera i l’estació de Caldes de Malavella. En l’anterior mandat, el govern d’ERC i CUP-ALL ja havia formulat una petició a la Generalitat, a la qual es pretén donar continuïtat. Com destacava el text de la CUP-Alternativa, actualment la línia és clarament insuficient, amb només un o dos trajectes al dia que, apuntaven, ni tan sols resulten fiables. El fet que Llagostera es trobi a només 7 km d’aquesta estació de l’R11 (que connecta Barcelona i Portbou) i que alhora compti amb una bona connexió de bus amb la costa i Girona, faria que resoldre l’actual mancança no només beneficiés la població llagosterenca (de gairebé 10.000 persones) sinó molts altres municipis, especialment del Baix Empordà, a banda de facilitar l’ús del transport públic i col·lectiu i contribuir al necessari estalvi d’emissions. Els acords de la moció contemplen que s’insti les institucions competents (Generalitat i ATM) a “una millora molt significativa” en la freqüència d’autocars de la línia Llagostera, “amb busos llançadora coordinats amb els horaris de sortida dels trens”. Igualment, estableixen que es proposi als altres municipis afectats per la connexió d’afegir-se a la reclamació per “fixar-la com a objectiu comú i sumar forces per aconseguir-la”. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals.

La moció per a un projecte de lloguer per a joves, rebutjada per l’equip de govern

Al ple també es va tractar una altra moció de la CUP-Alternativa, en aquest cas “per al desenvolupament d’un projecte municipal d’habitatge de lloguer per a l’emancipació juvenil” i que ja s’havia debatut al ple d’octubre. El mes passat, i davant el fet que el govern municipal al·legués manca de temps per negociar-la, es va acordar deixar-la sobre la taula per buscar un consens.

Tot i això, l’equip de Junts-PSC va explicar que finalment ho havien considerat a nivell intern i havien optat per votar-hi en contra. ERC, per la seva banda, va mantenir el vot favorable que ja havien defensat. La CUP-Alternativa va lamentar el vot contrari del govern i es va mostrar sorpresa pel fet que, tot i intentar-ho, no han trobat cap voluntat de negociar, i van reivindicar que es tractava ja d’entrada d’una moció “molt oberta, de mínims” amb la qual pretenien col·laborar en un objectiu que, segons els programes electorals, era compartit per tots els grups.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.