ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La CUP-Alternativa s’oposa a la venda de sòl municipal prevista en el nou pressupost
Diumenge, 24 Desembre 2023 10:07

La CUP-Alternativa s’oposa a la venda de sòl municipal prevista en el nou pressupost

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(5 Vots)
La falta de consens en la gestió del patrimoni i la planificació d’equipaments és un dels principals motius del seu vot contrari

Aquest dijous es va aprovar el pressupost 2024 de l’Ajuntament de Llagostera amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts-PSC) i els contraris de l’oposició (ERC i CUP-ALL). En l’inici de la seva intervenció, el regidor d’Hisenda Adrià Guinó va explicar que fins unes hores abans del ple s’havia estat treballant una qüestió amb la CUP-Alternativa, que havia alertat que no consideraven conforme a la normativa.

Es tracta de la venda de dues parcel·les municipals per valor de 430.000 euros, 300.000 dels quals previstos per a la compra de l’edifici annex a la Casa de les Vídues. A causa d’això, es va acabar modificant el pressupost de l’àrea d’habitatge (augmentant de 120.000 euros a 168.000 la partida per la compra d’habitatge social) i es modificaran els conceptes d’ingressos de la venda de parcel·les per tal que consti que ambdues formen part del Patrimoni Municipal del Sòl i l’Habitatge. Com va explicar Jordi Casas (CUP-Alternativa) en la seva intervenció, “aquest patrimoni té una regulació específica amb l’objectiu bàsic de blindar-lo i que aquest s’usi, també en cas de venda, per incidir en el dret a l’habitatge i compensar la tensió del mercat immobiliari”. Tot i agrair el treball fins a última hora amb el Govern i treballadors, Casas va lamentar que es continuï destinant la major part dels ingressos per la venda de sòl a una compra sense relació amb el dret a l’habitatge, així com “una clara improvisació que es podria haver evitat”, fent referència al treball conjunt sobre Habitatge que el seu grup fa mesos que proposa al ple. I igualment, “que amb un 20’76% d’augment del pressupost i l’augment de les subvencions existents, la partida per la compra d’habitatge es volgués reduir de 200.000 euros a 120.000”. Unes consideracions a què també es va sumar el portaveu d’ERC, Eduard Díaz, en la seva intervenció.

Sobre la compra de l’edifici annex a la Casa de les Vídues, però també en relació al futur d’espais com els de la residència i el CAP actuals, Casas va reclamar (recordant una proposta electoral de la CUP-ALL) que la planificació sobre equipaments compti amb el màxim consens i participació, tenint en compte que és una qüestió a molt llarg termini i les possibilitats limitades d’inversió de l’Ajuntament.

“Llums i ombres d’un pressupost que, en global, no és bo per Llagostera”

En el conjunt de la seva intervenció, Jordi Casas va desgranar el que la CUP-Alternativa considera “les llums i les ombres” d’uns comptes als que van votar en contra. Així, va destacar com a positius alguns punts importants considerats com a continuistes, com el nou augment de l’aportació a la residència geriàtrica i el projecte del nou centre, el reforç de personal o el manteniment de partides destinades drets socials i igualtat.

Igualment, va destacar qüestions que no comparteixen però que eren esperables pel canvi de govern, com “el pas enrere” de la nova àrea d’emergència de la deixalleria, l’augment de 70.000 euros anuals en retribucions del govern o “un enfocament de l’àrea de Cultura més propera a la promoció econòmica que a l’aposta cultural ambiciosa que tota administració pública hauria de tenir”. També, que es deixi de destinar el 0’7% dels ingressos propis a cooperació internacional.

Per últim, però, Casas va apuntar a qüestions que no només no comparteixen, “sinó que contradiuen els propis compromisos del Govern o que són contràries al que hauria de ser transversal i de sentit comú”. Així, va destacar la retallada en el manteniment de camins de pagès (de 45.000 euros a 35.000), que no augmenti la previsió d’esterilització de gats de carrer o les qüestions sobre equipaments, habitatge i participació que van protagonitzar gran part del debat.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.