ELPOLLTV

Dic01052024

Back Estàs aquí:Inici Notices El CAP de Llagostera incorporarà la prescripció social
Dimarts, 13 Febrer 2024 12:36

El CAP de Llagostera incorporarà la prescripció social

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

El CAP de Llagostera començarà la primera setmana de març la prescripció social. Es tracta d’un mecanisme que el personal sanitari i els pacients identificaran junts el tipus d’activitats que es realitzen a la comunitat i que poden ser beneficiosos per afrontar un determinat problema de salut.

L’Ajuntament de Llagostera posarà a l’abast del CAP la guia de recursos i activitats municipals, tant de l’àrea d’esports com de l’escola d’art, de totes aquelles activitats gratuïtes i de pagament perquè siguin els metges i metgesses que identifiquin les més adequades. Els serveis mèdics, en coordinació amb els serveis municipals, facilitaran el seguiment i continuïtat d’aquestes activitats al llarg del temps.

La prescripció social té per objectiu augmentar la participació dels pacients en activitats de la comunitat, reduir l’aïllament social, promoure hàbits de vida saludables, millorar la salut emocional i la qualitat de vida, reduir la prescripció inadequada de psicofàrmacs, reduir la hiperfreqüentació a l’atenció primària i millorar l’autoestima, la confiança i l’autoeficàcia.

Aquesta iniciativa pretén la millora de la qualitat de vida d’aquelles persones que volen adquirir hàbits saludables i portar una vida més activa. Jordi Mir, regidor de Salut de l’Ajuntament de Llagostera, destaca que aquesta iniciativa vol reduir l’aïllament dels pacients, millorar-ne la salut mental i la qualitat de vida a través de les activitats: “El futur de l’atenció primària i de la medicina ha de ser la prevenció en comptes de tractaments. Aquesta iniciativa que engegarem a Llagostera serà un primer pas per caminar cap aquest futur”.

Durant aquest mes de febrer es treballarà per enllestir la plataforma electrònica que permeti la coordinació entre el consistori i el CAP. D’aquesta manera, els metges podran expedir receptes oficials en forma d’activitats físiques o socials per tal de tractar cert tipus de patologies, trastorns o malalties en col·laboració amb les activitats municipals d’esport i l’escola d’art Pere Mayol.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.