ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Opinió
Opinió

Opinió (2)

Conec a l’Eduard des que estàvem a les panxes de les nostres respectives mares, quan aquestes esperaven als nostres germans grans a la sortida de l’escola. Nascuts al mateix poble, Llagostera, i el mateix any, el 1988, vam anar a classe junts des de la llar d’infants (n’hi deien guarderia a la nostra època) fins a fer els exàmens de selectivitat.

A partir d’aquí la nostra rutina de veure’ns diàriament, va canviar. L’Eduard va estudiar a la UdG per formar-se com a historiador, malgrat que a l’hora d’encaminar el seu perfil professional ha optat per endinsar-se al món del desenvolupament de pàgines web i la millora de la imatge digital d’empreses. Tot i així, durant tots aquests anys, hem mantingut el contacte, fent vida al poble, compartint colla d’amics i coincidint en algunes entitats del municipi. També, participant als programes especials que organitzava Llagostera Ràdio en comeses electorals, moment en que vaig descobrir clarament la seva implicació i vocació política.

No obstant això, ell m’aclareix que la política sempre li ha interessat i que es va involucrar en la política municipal amb vocació de posar el seu granet de sorra en la millora de la vida comunitària. Ens trobem una tarda per xerrar una estona; ja està focalitzat en les municipals del 2023, les primeres que es presentarà com a cap de llista d’ERC a Llagostera. A les darreres, anava de número 3; a les properes liderarà la candidatura.

Tants anys seguint el debat d’alcaldables des de les butaques del Teatre del Casino i resulta que aquesta vegada et veurem a tu sobre l’escenari. Què t’ha motivat a presentar-te com a candidat d’Esquerra a Llagostera?

Quan vaig començar amb això de la política local em va marcar molt una cosa que va dir l’Oriol Junqueras en una trobada municipalista. Ens va dir: “Sigueu útils”. Crec que aquest és el motiu principal que m’ha fet presentar com a cap de llista: vull ser útil a les persones de Llagostera. Sembla una cosa fàcil, però ser útil significa moltes coses: estar al costat de la gent, ser-hi per ajudar-los quan ho necessitin, fer que les coses funcionin, que les llars d’infants estiguin obertes, que la policia faci la seva feina, que els carrers estiguin nets i il·luminats de nit, que hi hagi una programació cultural important, que no es deixi ningú enrere per qüestions econòmiques o d’habitatge, treballar per la justícia social… Crec que durant aquests anys que hem estat a govern ho hem començat a fer i la nostra voluntat és seguir en aquesta línia si sortim escollits.

Sí, ser útil té totes aquestes vessants; però la disponibilitat potser és la cara més “farragosa” de la paraula. Això que vagis a comprar i et parin pel carrer per explicar-te problemes…

Hem de tenir clar que hem decidit dedicar uns anys de la nostra vida a millorar el nostre poble, a millorar la vida de les persones que hi viuen i, per tant, a que t’aturin pel carrer i et diguin “perdona que et molesti”. En realitat no destorba ningú, sinó que et posen al dia, et comenten coses que s’han de treballar. M’agrada la gent, m’agrada escoltar-la, m’agrada aprendre del que m’expliquen. Si pogués, aniria a fer un cafè amb cada llagosterenc i llagosterenca, jo ja els faria descafeïnats! (riu).

Sí, el teu cardiòleg ho agrairà. En aquest sentit, fa un parell d’anys vas tenir un ensurt i em fa l’efecte que des de llavors gaudeixes i aprofites més tot allò que fas…

Exacte, amb seny, però s’ha de gaudir. Per sort estic molt bé, totalment recuperat i aquesta experiència m’ha servit per comprovar, a la pròpia pell, el gran sistema públic de salut que tenim, del qual hem d’estar molt orgullosos. Per aquest motiu defensem que la nova residència geriàtrica que volem fer a Llagostera respongui a un model de gestió completament públic.

Vaja, ja m’has colat la falca… La nova residència serà un dels projectes principals de cara a la propera legislatura?

Doncs sí. Durant aquesta legislatura hem pogut avançar molt amb aquest tema. A dia d’avui tenim confirmació de l’ACA que podem fer la residència a l’Avinguda de l’Esport, tenim un informe de viabilitat econòmica que ens diu com ha de ser la residència per ser rendible a partir del segon any i tenim una fórmula per poder-la finançar amb un préstec a 30 anys que no suposaria cap problema per les finances municipals. Molt bones notícies! A partir d’aquí toca treballar per tirar-ho endavant, defensant un model de gestió completament públic, ja que la sanitat i els serveis assistencials públics són un dels béns més preuats que tenim com a societat i els hem de preservar. La nostra gent gran no es mereix que els rendiments econòmics determinin si tenen més o menys infermeres o s’hi cal reduir el número de cigrons que van en un plat. La gestió pública de la residència és una línia vermella innegociable per nosaltres.

Quins altres eixos o projectes voldreu treballar per Llagostera?

La propera legislatura crec que serà clau per la recuperació econòmica i això necessita d’un govern amb les coses clares. Sortim d’una pandèmia, hi ha una guerra a l’est d’Europa que ha disparat el preu de l’energia i de molts proveïdors. Hem de treballar per aconseguir generar llocs de treball. Per exemple, des de fa 20 anys, a Llagostera tenim manca de sòl industrial i el govern actual hem aconseguit desencallar la zona industrial del SUD11, davant la deixalleria. També estem realitzant formacions per tal d’ajudar a la nostra gent jove a entrar al mercat laboral i a totes aquelles persones que vulguin millorar o replantejar-se el seu perfil professional. És un moment molt important i no podem deixar ningú enrere. Aquest govern ha pogut avançar i desencallar moltes coses, treballant molt, i ho volem seguir fent.

Realment, no ha estat una legislatura gens fàcil. Però haureu pogut celebrar una festa major “normal”!

(Riu) Sí! Vam entrar a govern passada la Festa Major del 2019, vam viure la del 2020 i la del 2021 en pandèmia i aquesta, per fi, la vam poder celebrar! I la del 2023 coincidirà amb les eleccions municipals, així que, tornarà a ser estranya… Festes a part, la pandèmia ha afectat molt la nostra planificació. Imagina’t tot el que podríem arribar a fer en una legislatura considerada “normal”. Crec que ens mereixem continuar el nostre projecte i poder treballar i desplegar totes les nostres polítiques sense covids ni històries!

Us heu “menjat” el Covid, però també us va tocar el temporal Glòria…

És que ha estat una legislatura molt dura. Però crec que totes aquestes situacions adverses ens ha dotat a tots els membres de l’equip de govern d’una capacitat d’adaptació que serà vital durant els propers anys en un context de recuperació. Des d’Esquerra Llagostera tenim projecte i tenim l’expertesa necessària per portar-lo a terme.

Va… anem acabant que això es farà més llarg que una cercavila de gegants al poble del costat. Quin futur t’imagines per Llagostera?

Això potser ara sonarà una mica cursi però la Llagostera que jo vull és aquella on el seus habitants son feliços. És obvi que des de l’Ajuntament hi podem contribuir construint un poble agradable, amb serveis de qualitat i que cuidi dels ciutadans i ciutadanes que es trobin en problemes. Actualment estem a les portes dels 10.000 habitants, portem uns anys creixent de forma important i això segur que suposarà nous reptes pel consistori. Nosaltres estem preparats i estic convençut que el nostre projecte és el millor per a Llagostera.


Dilluns, 27 Desembre 2021 10:40

Carta de NatuSpai

Publicat per

Hola! Soc la Mª Àngels Solés, fa 3 anys vaig obrir la botiga i centre de teràpies NatuSpai, on hi trobàveu, entre d’altres, productes de cosmètica bio i suplementació natural.

Des del primer dia, ho vam tirar endavant amb molta il·lusió amb l’Olga Teira, dietista i terapeuta naturista.

Avui ha arribat el moment de dir adeu degut a temes personals i voldria agrair a tots els llagosterencs/llagosterenques i als que no ho sou també, la confiança que heu estat dipositant tan amablement en nosaltres: Moltes Gràcies!

I us vull comunicar que el negoci continuarà en mans de l’Olga, que seguirà amb les seves teràpies.

 

Hola! Soc l’Olga, he estat aquests 3 anys treballant amb la Mª Àngels i haig de dir que la trobaré a faltar molt, però cadascuna hem de seguir el camí que considerem més adequat per a nosaltres.

Em quedo a NatuSpai amb moltes ganes perquè al llarg d’aquest temps he treballat amb molts de vosaltres sentint-me molt recolzada i satisfeta de la feina feta.

Us vull comunicar que continuaré amb el servei de dietes, amb novetats de receptes i sistemes. A més us ofereixo altres teràpies com són la Reflexologia podal, les Flors de Bach, l’Auriculoteràpia, Fustateràpia i en breu també teràpia de Reiki.

L’objectiu és que experimenteu millores reals en la vostra salut física i emocional. Les meves eines són una alimentació conscient personalitzada i altres tractaments que van del físic i també més enllà. En poc temps, disposarem també d’altres terapeutes.

A part, en la botiga hi trobareu suplementació natural i altres productes. Consulteu-me sense cap compromís, seré a Natuspai els dilluns, dimarts i divendres. Telèfon de contacte: 665.82.50.10 Olga

 

Si voleu aprofitar aquestes Festes per fer regals de salut i bellesa, faig bonus de sessions de Fustateràpia i també de Reflexologia podal. Animeu-vos!

La Mª Àngels i jo us donem moltíssimes gràcies per tot i us desitgem Molt Bones Festes i que tingueu tot aquest any en el que entrem i tota una vida de Felicitat i Salut!

Mª Àngels i Olga