ELPOLLTV

Diu03032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Maria Gascons
Maria Gascons

Maria Gascons

Llagostera celebrarà per primera vegada el festival d’aprenentatges, Enforma’t, el pròxim 14 d’abril.  Aquesta iniciativa, promoguda pel servei d’Educació de l’Ajuntament, neix en el marc d’Educació 360, que aposta per l’educació a temps complet. El festival té per objectiu consolidar la xarxa d’agents educatius, donar a conèixer les activitats i propostes educatives que ofereixen les entitats, les empreses privades i el mateix Ajuntament –tant per a infants, com per a joves i adults– i identificar les competències transversals que es treballen amb cadascuna d’aquestes situacions d’aprenentatge, les quals són bàsiques per al desenvolupament integral de qualsevol persona.


El festival pretén proporcionar a famílies, infants, joves i adults la informació sobre les actuals propostes de la xarxa d’agents educatius de Llagostera per tal que puguin provar-les i descobrir les que més els interessin. Al mateix temps servirà per tenir un bon mapa de l’oferta actual, per recollir noves idees i detectar mancances.


Segons la regidora d’Educació Irene Miquel, “L’Enforma’t té per objectiu conèixer i identificar les competències que es treballen actualment al municipi, i que des de l’Ajuntament es pugui detectar si n’hi ha que no s’estan oferint, i alhora recollir interessos de les famílies per treballar conjuntament amb entitats i empreses per oferir-les en un futur”. A més, Miquel ha destacat que des del consistori són conscients de les desigualtats que es produeixen fora de l’àmbit escolar i que, per aquest motiu, es treballa per aconseguir la màxima equitat entre els infants.


A hores d’ara hi ha més d’una trentena d’empreses, entitats i serveis municipals inscrits en el festival, que donaran a conèixer les seves propostes per a fomentar l’aprenentatge i dotar de competències la població de Llagostera. 

“Endevina-la”, el joc de la llengua catalana arriba, per primera vegada, als comerços llagosterencs. Del 4 de març al 2 d’abril, més d’una vintena d’establiments llagosterencs participaran en aquesta campanya promoguda pel  Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Unió de Botiguers de Llagostera, que té per objectiu fomentar la llengua catalana entre tota la ciutadania.

Els establiments col·laboradors mostraran un cartell amb un jeroglífic, perquè les persones que hi vulguin participar escanegin el codi QR imprès en el cartell i accedeixin al formulari de resposta des del mòbil. Només caldrà que omplin els camps i enviar-ho. El joc està obert a tothom en dues categories: per a menors de 14 anys i per a majors de 14 anys. 

Entre totes les respostes correctes que s’hagin enviat, se sortejaran diferents premis el dia 16 d’abril.  Hi haurà 3 premis per a cada categoria: per a majors de 14 anys es donarà un llibre + un val de 25€ per gastar en establiments de la Unió de Botiguers de Llagostera; i per als menors de 14, un lot de material educatiu.

Els establiments participants en la campanya són: Joieria Català, Drogueria i Ferreteria Firgola, Embotits i Carns J&V Miquel, Agrobotiga – Taller Brugulat, Renault Ramon Gurnés, Carns Agustí, Paula Nuell Fotografia, La Nova Barberia, Farmàcia Joan Saurí, Ananda Beauty Centre d’Estètica, Llibreria Sureda, Òptica Milent, Gestrònica, Can Madí, Spar Llagostera, Carns Codina, Farmàcia Dolors Coll, Clínica Dental Lacustària, Informàtica Llagostera, La Natura, Peixetaria Rosa, Sabateries Llinàs.

Dimecres, 28 Febrer 2024 13:57

Reparació del mural de la pista

Amb la reparació del mural de la pista, s’inicia la programació del 8M, Dia Internacional de la Dona Treballadora a Llagostera.

Aquest dimecres, 28 de febrer, de 16 a 18 h, es portarà a terme la millora del mural de la pista de la zona esportiva.

Dilluns, 26 Febrer 2024 12:42

Donació de sang

Donació de sang a Llagostera.

 •   Local Polivalent
 •   02 Mar
 •   Dissabte, 09:00 - 14:00

Us podeu inscriure en aquest enllaç

 
Dilluns, 26 Febrer 2024 12:38

Club de lectura per a adults

Una noche con Sabrina love, Pedro Mairal

 

 •  Sala del Centre Cultural Can Roig
 •  Dimecres, 28 de febrer a les 18:30 h
 •  Dijous, 29 de febrer a les  21:00 h
Dilluns, 26 Febrer 2024 12:35

Grup de criança

Dirigit a famílies amb infants de 6 mesos a 3 anys.

Dinamitzat per la referent de Benestar Emocional Comunitari del CAP.

 •   Casa de les Vídues
 •   28 Feb
 •   Dimecres, 18:00 - 19:00
Dilluns, 26 Febrer 2024 12:32

Hora del conte

En Bum i l'estel dels desitjos, a càrrec de la compañía Homenots

En Bum s’assabenta que el Rei Fosc va tancar injustament l’estel dels desitjos i el vol alliberar.
Però no serà fàcil, en Bum i les seves amigues i amics hauran de fer front a un munt de perills i superar la prova del mocador groc, se’n sortiran?

  

Adreçat a infants a partir de 3 anys. 

Sense inscripció prèvia.

 •   Sala del Centre Cultural Can Roig
 •   27 Feb
 •   Dimarts, 17:30 - 17:30
Dilluns, 19 Febrer 2024 11:45

Elti, el superheroi ecològic

Elti, el superheroi ecològic de la companyia T-Gràcia.


En un racó de món hi ha la granja Nyic-Nyic, una granja abandonada on viu una colònia de ratolins i, entre ells, l'Elti, un ratolí simpàtic, emprenedor i conscienciat amb el medi ambient. Fart de viure en un lloc ple de brutícia, decideix crear un jardí sostenible per poder canviar els aires d'aquell Iloc i cultivar menjar sa. Però tot això no serà fàcil, la burocràcia dels permisos, una plaga de llagostes i uns veïns ganduls li faran el camí complicat per aconseguir el seu somni. AconseguiràIluitar contra les adversitats i dur a terme el seu somni?


Teatre Casino Llagosterenc

Diumenge, 25 de febrer, a les 17 hores.

Entrades: 5 €. Venta anticipada a la Llibreria Sureda o a la taquilla mitja hora abans de l'inici de la funció.


Dilluns, 19 Febrer 2024 11:41

Club de lectura per a infants

Club d'àlbum il·lustrat adreçat a infants de 1r de primària, dinamitzat per Marta Ventura

No és necessari saber llegir

El lladre del barret, Jon Klassen.

 

Inscripcions contactant amb la Biblioteca.Activitat gratuïta.

Biblitoeca Julià Cutiller

Divendres, 23 de febrer, a les 17:30

Dilluns, 19 Febrer 2024 11:38

Conferència de divulgació científica

Els forats negres, una cruïlla en el desenvolupament de les teories físiques

A càrrec de Carlos F. Sopuerta (Institut de Ciències de l'espai i institut d'estudis espacials de Catalunya). Doctor en Física per la Universitat de Barcelona (1996), on va ser professor ajudant (1996-1998). Actualment és Investigador Científic a l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC i IEEC) i coordinador del Grup d'Astronomia Gravitacional – LISA.

L’objectiu principal d’aquesta xerrada és exposar de forma breu i amena el concepte de forat negre, i com aquesta idea ha anat agafant cada vegada més importància a diferents camps de recerca: Astrofísica, Cosmologia, Física Fonamental, Ciència de Materials, etc. De fet, és l’objecte central en alguns d’ells. Després es mostraran els diferents esforços experimentals i observacionals que s'han realitzat, i es realitzaran en el futur, per aprendre més sobre ells, posant especial atenció en els grans avanços queaquesta recerca apassionada ha produït en la tecnologia.

 

 •   Biblioteca Julià Cutiller
 •   22 Feb
 •   Dijous, 19:00 - 19:00
Pàgina 1 de 5